Google Adwords

Google adwords är en reklamtjänst där du annonserar på Google. Tillskillnad från sökmotoroptimering så är google adwords synlighet som kostar pengar och som kommer igång fullt ut omedelbart. Google adwords är annonser som dyker upp i sökresultatet på google när människor söker på de sökord du har valt. Du känner säkert igen dessa annonser som ser ut som vanliga sökresultat högst upp, markerade med texten annons. Du betalar för varje klick som någon gör på din annons och priset varierar beroende på sökord. Det kostar ganska mycket för varje klick och därför bör du avgränsa din adwords kampanj rätt.

Vad vill du uppnå med din adwords kampanj? Jag tar ett exempel med det vanligaste adwords målet. Du vill få fler potentiella kunder till din hemsida och få fler kunder. Därmed vill du att de som är beredda att handla ska klicka på er annons, ingen annan. Adwords annonsen är därmed till för den som vill köpa och inte känner till er. Sökord som också genererar träffar för andra än just den målgruppen blir kostsamt. Söker någon på ert företagsnamn är det kanske inte nödvändigt att de klickar på er google adwords annons. De kommer säkerligen hitta er ändå lite längre ner i det organiska sökresultatet på google.

Adwords blir optimalt som ett komplement till andra marknadsföringsvägar online. Sökmotoroptimerar ni, men har svårt att nå snabbt resultat på vissa sökord, ja då är adwords bra. Ett företag inom personlig assistans, assistansbolag, som vill synas för sökordet assistansbolag använder google adwords. I stort sätt används detta sökord endast för kunder, andra söker istället på ordet personlig assistans, och har en liten sökvolym. Assistansbolag med google adwords kommer då enbart få rätt klick.

213