Optimera er hemsida

Så vi har redan pratat en hel del om synlighet på internet och olika populära sätt att synas. Meningen med synlighaten är att stärka ert varumärke på internet och få nya besökare som även kan bli nya kunder. Men det spelar ingen roll hur många som besöker din hemsida så länge ingen blir kund. Du måste därför förvalta de besökarna du får och lära dig allt om deras beteende på hemsidan, för att kunna optimera sidan. Du vill veta hur de rör sig på hemsidan, vad de tycker om och vad de inte tycker om. Vad fångar besökarnas intresse, vilka avsnitt läser de på hemsidan och vad får besökarna att lämna hemsidan. När du vet det, ja då kan du optimera hemsidan.

När någon kommer in på en hemsida är de första sekunderna avgörande. De är avgörande för om besökaren ska läsa vidare på hemsidan eller stänga ner webbläsaren. Därför vill du att de direkt ska få intressant information. Med google analytics kan du se hur besökarna rör sig. Du kan se hur länge de är på olika sidor, vad de snabbt hoppar över etc. Kombinerar du det med en heatmap så ser du även vilket segment på varje sida som är intressant. En heatmap är en bild av din hemsida som färgas. Röd färg betyder att besökarna ägnar uppmärksamhet på det avsnittet, grön att de inte läser det. Om du kombinerar google analytics med en heatmap får du mycket information.

Det som är intressant och omtyckt av besökarna, ja det lägger du högt uppe och lättillgängligt. De som de inte tycker är intressant på hemsida eller kanske till och med ogillar, ja det tar du bort. På så sätt får du en hemsida som är optimerad efter användaren, en hemsida som lockar till köp och genererar mer affärer.

884